O bătrânică de 85 de ani din Brașov a dat tunul. A achiziționat un apartament cu două camere, din secolul al XIX-lea, la prețul de 723 de lei. Locuința, însă, era evaluată la prețul de 87.000 de euro. Apartamentul se află în centrul orașului, iar achiziția a fost efectuată de la stat. Văduva din Brașov a explicat, însă, cum a reușit să îl cumpere cu doar câteva sute de lei. Iată detaliile mai jos, în articol.
O femeie în vârstă de 85 de ani din Brașov a cumpărat un apartament cu două camere la prețul de 723 de lei. Locuința este situată în centrul orașului și datează din secolul al XIX-lea. Bătrânica, însă, a explicat faptul că apartamentul a fost achiziționat de la stat, după un „război” de 27 de ani cu Primăria. Locuința a fost închiriată femeii și soțului ei în anul 1959. Ulterior, în anul 1996, soții au făcut o cerere de cumpărare, însă nu le-a fost acceptată. Motivul l-a explicat chiar bătrânica Lucia Suciu. Autoritățile locale nu au acceptat cererea, pentru că titlul de proprietate rămăsese în URSS.
„Să fie mulţumiţi domnii de la primărie şi Consiliul Local că nu i-am băgat pe penal. Pentru că în mod normal este o discriminare. Au spus: «casa e fără titlu de proprietate, deoarece a fost dată ca despăgubire de război statului sovietic, după război»”, a povestit bătrânica din Brașov. Totuși, situația nu a rămas la fel, până la începutul anilor 2000. În perioada aceea, familia a aflat că și alți vecini s-au izbit de aceasă situație și, în cele din urmă, au reușit să achiziționeze locuințele.
Se afla de ani buni în „război” cu autoritățile locale și, în cele din urmă, a reușit să cumpere proprietatea la prețul de 723 de lei. Au fost întocmite petiții, iar în anul 2021 a dat în judecată autoritățile. În urma acestor aspecte, bătrânica din Brașov a reușit să aibă câștig de cauză. În urma deciziei instanței, femeia a reușit să achiziționeze locuința la prețul din anul 1996: „Atunci era vreo 70 şi ceva de mii, sau aşa ceva, acum este 700 şi ceva de lei. În alte condiţii, preţul ar fi considerabil mai mare”.
„Legea 112 din 1995 spune foarte clar modul în care se face calculul. Astfel încât s-a ajuns ca persoana respectivă astăzi să plătească acea sumă de bani, 723 de lei”, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.
Vezi și ACȚIUNEA „APARTAMENTUL”, SAU CUM UN TIMIȘOREAN FĂCEA BANI ȚEPUIND 7 CHIRIAȘI O DATĂ
Sursă foto: captură video Observator Antena 1